Curs gratuit pentre agenti sociali (inclusiv profesori) care lucreaza cu varstnicii

Asociatia pentru Educatie Permanenta in Mediul Rural organizeaza un curs gratuit in format e-learning (Moodle) in perioada 10 Februarie – 20 Aprilie 2015 in cadrul in proiectului european “ACTing: Facilitatorii sociali promoveaza imbatranirea activa prin tehnologia informatiei si a comunicatiilor (TIC)”.
Cui se adreseaza cursul? In cadrul proiectului, prin agenti sociali ne referim la profesionisti care desfasoara activitati cu varstnicii, inclusiv activitati/proiecte intergenerationale. Cursul se adreseaza astfel personalului din centre pentru varstnici, organizatii care promoveaza imbatranirea activa prin TIC, ONG-uri, etc., dar si profesori implicati in astfel de activitati. Scopul principal al cursului este de o oferi o serie de resurse, instrumente si idei pentru a sprijini agentii sociali care lucreaza cu varstnicii sa promoveze imbatranirea activa prin intermediul TIC. In cadrul cursului fiecare cursant va invata cum sa dezvolte o initiativa singulara pe baza de TIC cu varstnicii.
Cursul este structurat in 10 module (1 modul pe saptamana): Varstnicii si TIC-ul; Imbatranirea activa; Initiativele singulare; Planul de comunicare; Retelele sociale; Protejarea datelor; Siguranta online; Dispozitive mobile si aplicatii; Munca in echipa; Sfaturi si trucuri.
Cursantii vor putea parcuge cursul de acasa, la orice ora, accesand platforma online a proiectului, conditia fiind sa aiba acces la un calculator cu conexiune la Internet.
Timpul estimat pentru parcurgerea unui modul este de aproximativ 10 ore saptamanal (incluzand studierea materialelor de pe platforma, comunicarea pe forum cu ceilalti participanti, pregatirea unei teme).


Cerinte pentru cursanti:
- Participarea in mod activ la fiecare modul din curs
- Planificarea unei intiative singulare si implementarea acesteia cu un grup de varstnici format din minim 5 persoane (aceasta fiind finalitatea cursului).

Exemple de initiative singulare: realizarea unui blog/pagina de Facebook, album online, videoclipuri, etc. Initiativele dezvoltate pot fi diverse, conditia fiind sa se foloseasca orice instrument 2.0, spatiu on-line, dispozitiv electronic sau element legat de TIC, avand, de asemenea, in vedere faptul ca varstnicii trebuie sa fie protagonisti, fie personal, fie in colaborare cu alte persoane din mediul lor (nepoti, tineri din cartier sau asociatii, profesionisti dedicati ingrijirii persoanelor in varsta, etc).
Cele mai bune initiative singulare dezvoltate si implementate vor fi incluse in catalogul de bune practici al proiectului.
Pentru inscriere la curs va rugam sa trimiteti CV-ul dvs. la adresa de email office@aepmr.ro pana pe data de 6 Februarie 2015, precizand ca doriti sa va inscrieti la cursul ACTING.


Mai multe detalii despre acest proiect gasiti accesand urmatoarea adresa: acting4elderly.eu

Ultimele stiri

25

Iunie 2015
Buletinul informativ nr. 5 al proiectului Web2jobs este disponibil aici.

31

Mai 2015
Buletinul informativ nr. 3 al proiectului I-treasure este disponibil aici.

1

Aprilie 2015
Am inceput cursurile de calculatoare cu adultii de peste 55 de ani in cadrul proiectului Grundvig LLP "i-Treasure". Detalii

25

Martie 2015
Buletinul informativ nr. 4 al proiectului Web2jobs este disponibil aici

7

Martie 2015
Curs e-learning gratuit "Explorarea abilitatilor de afaceri" in cadrul proiectului M-HOUSE. Detalii

5

Martie 2015
Cursuri gratuite pentru tinerele femei din mediul rural. Detalii

17-19

Februarie 2015
A treia reuniune a partenerilor in Murcia, Spania in cadrul proiectului european Web2jobs: http://web2jobs.eu/

30

Ianuarie 2015
Curs gratuit pentre agenti sociali (inclusiv profesori) care lucreaza cu varstnicii. Detalii

20

Ianuarie 2015
Bulentinul informativ nr. 3 al proiectului Web2jobs este disponibil aici

1

Decembrie 2014
Bulentinul informativ nr. 2 al proiectului Web-to-jobs este disponibil aici

12-14

Noiembrie 2014
A doua reuniune a partenerilor in Lodz, Polonia in cadrul proiectului european Web2jobs: http://web2jobs.eu/